Missie

Bij Utrecht Made geloven we dat kleine acties een groot verschil kunnen maken. Door samen te werken met lokale makers, duurzame keuzes te maken en inspirerende initiatieven te ondersteunen, streven we naar een toekomst waarin de lokale maakcultuur kan bloeien en duurzaamheid de norm is. 

Onze missie is niet alleen om hoogwaardige lokale producten aan te bieden, maar ook om een positieve impact te hebben op onze stad en haar inwoners. Door te kiezen voor producten van lokale makers ondersteunen we de lokale economie en verminderen we de CO2-uitstoot die gepaard gaat met lange transportroutes van niet-lokale producten. 

Daarnaast vind je op onze website inspirerende producten die bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling en het bevorderen van een circulaire economie. Van Twisted Jams tot Roze Bunker en de-growlab, deze lokale helden tonen aan dat duurzaamheid niet alleen mogelijk is, maar ook inspirerend en lekker kan zijn.

Een andere belangrijke pijler van onze missie is de samenwerking met de 'Utrechtse Euro', een lokaal geldsysteem dat als doel heeft om geld te laten werken voor de stad in plaats van voor het grootkapitaal. Door te investeren in lokale valuta dragen we bij aan een veerkrachtige en duurzame economie die de lokale ondernemers ondersteunt.

We nemen zelf onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus door gebruik te maken van zo veel mogelijk duurzame (en plasticvrije) gerecyclede verpakkingsmaterialen, en werken we samen met de Fietskoerier Utrecht. Door gebruik te maken van duurzame bezorgmethoden verminderen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar ondersteunen we ook lokale ondernemingen die dezelfde waarden delen.

Geïnteresseerd? Kijk ook eens naar Stichting Utrecht Made